Stilmat dezo barijere

Program Dezo barijera namenjen je prehrambenoj industriji, industriji alkoholnih iIi bezalkoholnih pića i drugim učesnicima u oblasti proizvodnje i obrade hrane i pića. Podne dezo barijere čiste i dezinfikuju obuću, preporučene su za ulaze u sve zone gde se dolazi u kontakt sa hranom. Za čišćenje i dezinfekciju bočne strane i đonova cipela i čizama, idealna prevencija kontaminacije! Izrađene su od eloksiranog aluminijuma i vinil uloška koji ne upija tečnost, antibakterijski  je i vodootporan. Fleksibilna vlakna čiste kontaminirane čestice sa obuće. Kako se dalje prolazi, gumeni vrhovi se savijaju pod pritiskom. Dezo barijere mogu biti  ugradne i nadgradne, a mogu se koristiti spolja i unutra.

Đonovi se potapaju u dezinfekcioni rastvor i tako se sprečava kontaminacija zone gde se obrađuje hrana. Visina dezo kadice je 25mm. Dezo barijere su izrađene od eloksiranog aluminijuma. Oivičenje dezo barijera je više od vlakana uloška da bi zadržalo dezinfekcioni rastvor.  Dimenzija dezo barijera se izrađuje po zahtevu kupca. Stilmat Dezo barijere su neophodne u procesu uvođenja HACCP standarda, odnosno sistema bezbednosti hrane.  Koriste se isključivo dezinfekciona sredstva koja su propisana i dozvoljena. Nije preporučljivo fiksiranje barijere za podlogu radi lakše zamene dezinfekcionog sredstva, takođe i zbog pranja barijere.

U skladu sa HASSP-om

Za sistem bezbednosti hrane
Stilmat Dezo barijere su neophodne u procesu uvođenja HACCP standarda, odnosno sistema bezbednosti hrane.

Ugradne i nadgradne

Spoljne i unutrašnje
Dezo barijere su izrađene od eloksiranog aluminijumai vinil uloška.

Kod hrane i pića

U proizvodnji i obradi
Za prehrambenu industriju, industriju alkoholnih i bezalkoholnih pića i za sve druge učesnike u oblasti proizvodnje i obrade hrane i pića.

Izrada po meri

Standarne dubine
Dimenzija se izrađuje po zahtevu kupca. Visina dezo kadice je 25mm. Isporučuju se bez dezinficijensa.

Prilikom odabira konkretnog modela otirača treba imati u vidu nekoliko parametara

Namena objekta – koliko je frekventan ulaz

Pozicija otirača – da li se otirač nalazi spolja ili unutar objekta.

Vrsta ulaza – da li je natkriven ulaz i da li postoji jedan ili više otirača u nizu i u zavisnosti od toga birati i ispunu otirača.

Saveti u vezi poručivanja i postavljanja Stilmat Dezo barijera. Biće nam drago da nam se obratite, ili da obratite pažnju na sledeće:

  • Koje je visine dezo barijera,koju je moguće postaviti ili ugraditi
  • Nadgradna ili ugradna dezo barijera

Uvek smo Vam na raspolaganju oko saveta u vezi sa dimenzijama za Stilmat Dezo barijere. Širina Dezo barijere bi trebala da pokrije širinu ulaza, a dužina ili pravac hodanja mora biti dovoljno veliki kako bi se obezbedio neophodan prostor  koji osigurava optimalno čišćenje. Pravilan odabir dimenzije  Stilmat  Dezo barijera  omogućiće i maksimalnu funkcionalnost.

  • Kod poručivanja Stilmat ugradnih dezo bariera – dostaviti precizne dimenzije otvora.
  • Kod poručivanja Stilmat nadgradnih dezo barijera, dostaviti ukupnu željenu dimenziju (sa ramom).

Napomena: Stilmat otirači se prave izuzetno precizno, i nije potrebno nikakvo umanjivanje ili uvećavanje dimenzija od strane poručioca.

Pozovite nas da se konsultujemo ili obratite pažnju na naše savete. Ukoliko je nemoguće napraviti otirač iz jednog dela (kod velikih dimenzija i težina ili zahtevnih oblika) neophodno je pažljivo uklopiti delove otirača tako da se prolaznost ne odvija na spojevima.

  • Automatska vrata – spojevi ne treba da budu u sredini, jer se velika frekvencija prolaznosti odvija na obe strane ulaza. Glavna prolaznost ne treba da se odvija na spojevima otirača!
  • Vrata sa šarkama/klasična vrata – spojevi treba da budu sa obe strane vrata, jer se najčešće prolaznost odvija na središnjem delu ulaza. Glavna prolaznost ne treba da se odvija na spojevima otirača!