Stilmat gotovi otirači

Stilmat  vam nudi i veliki asortiman svojih otirača izrađen po standardnim dimenzijama. Ovakvi otirači su prevashodno namenjeni rezidencijalnim objektima (kućama i stanovima), gde se ne zahteva izrada po meri i gde je moguće uklopiti ovakve otirače po dimenziji, obliku, boji i ispuni. Prednost je što ovakve otirače možete odabrati i preuzeti odmah. Da bi Vaš ulaz bio lepši, a unutrašnji prostor čistiji, Stilmat otirači se  izrađuju  prema Vašim potrebama i zahtevima svakog  objekta.  Služe da  stvore prvu pozitivnu impresiju, da “požele” dobrodošlicu, zadrže većinu nepoželjne nečistoće i vlage, zaštite unutrašnjost  i  smanje troškove dodatnog održavanja prostora.

Veliki asortiman Stilmat otirača omogućava savršeno kvalitetna i profesionalna  rešenja za sve vrste ulaza. Stilmat otirači su: efikasni, funkcionalni, prilagodljivi prostoru, dugotrajni, kvalitetni, moderni, naglašavaju ulaze i daju do znanja da je to jedino ono pravo. Stilmat otirači se izrađuju od različitih materijala – aluminijum, guma, poliester, najlon, polipropilen i namenjeni su različitim uslovima eksploatacije. Najviši kvalitet izrade i elemenata se ogleda u tome da su svi profili  zaštićeni eloksažom, da je najsnažnija konstrukcija,  najizdržljivije povezivanje, najbolja završna obrada, najbrža  i najpreciznija izrada.

Prilikom odabira konkretnog modela otirača treba imati u vidu nekoliko parametara

Namena objekta – koliko je frekventan ulaz

Pozicija otirača – da li se otirač nalazi spolja ili unutar objekta.

Vrsta ulaza – da li je natkriven ulaz i da li postoji jedan ili više otirača u nizu i u zavisnosti od toga birati i ispunu otirača.

 • Visina Stilmat aluminijumskih otirača: 12mm do 30mm
 • Težina 1m2: od 14 do 30kg (u zavisnosti od visine profila i ispune)
 • Temperaturni opseg: od – 25˚C do + 70˚C

 • Dozvoljeno opterećenje za pešački saobraćaj je bez ograničenja, a za kolica, viljuškare, automobile… molimo proverite tehničke podatke svakog pojedinačnog modela.
 • Pozicija na ulazu može biti: unutrašnja, natkrivene zone i spoljašnja
 • Način povezivanja: jaka fleksibilna PVC povezujuća traka, celom dužinom profila ili pocinkovana čelična sajla (nerđajuća) Ø3 mm sa gumenim distancerima.
 • Metalni elementi: čvrst kompletno eloksiran aluminijum (izuzev modela Magnat)
 • Materijali ispuna: 100% poliamid specijalni superupijajući tekstil, sintetička guma, lux četkice/čistači
 • Podloga/zvučno izolacioni materijal: sintetička guma za zvučnu izolaciju ili vodootporna penasta traka (u zavisnosti od modela)
 • Konstrukcija: otvorena, sa velikim kapacitetom čišćenja, rolajuća ili zatvorena, čvrsta, nerolajuća
 • Ugradnja: u otvor u podu, visina rama i otirača napravljena tako da ne prelazi visinu podloge, ili postavljanje nadgradnog rama na podlogu uz sagledavanje postojeće situacije na ulazu.
 • Sertifikati i odobrenja: ISO 9001 i  ISO 14001
 • So
 • Sredstva za topljenje snega
 • Osnovne hemijske agense koji ne sadrže hlor
 • Za dozvoljeno opterećenje otirača (kolica, viljuškari, automobili…), molimo proverite tehničke podatke svakog pojedinačnog modela.
 • Pravilno funkcionisanje otirača zavisi i od pravilnog postavljanja na ravnu i uglačanu podlogu. Dubinska tolerancija je oko 2mm. Neravna površina ispod otirača može rezultirati trajnim deformacijama profila konstrukcije!

Održavanje: Stilmat otirači su dizajnirani tako da najveći deo nečistoća zapada kroz šupljine u otvor u podu. Neophodno je pravovremeno i redovno održavanje i čišćenje, kako bi se produžio vek trajanja otirača. Učestalost čišćenja i oprema koja će se koristiti zavise od prirode i stepena prljanja.

Čiščenje: Urolajte otirač ili ga pomaknite i odložite na stranu. Prvo usisajte i očistite  otvor tj. podlogu na kojoj je stajao otirač. Sam otirač treba usisati, obrisati ili oprati pod visokim pritiskom (zatim odložiti kako bi se osušio). Otirač se može oprati i koristeći ekstraktore (specijalne mašine za čišćenje tepiha) i hemijske agense, koji ne oštećuju gumu i aluminijum. Potom vratiti otirač na mesto.

Učestalost čišćenja: preporučuje se minimum jednom nedeljno ili češće, u zavisnosti od godišnjeg doba, stepena zaprljanosti i frekventnosti posetilaca.

Odmah uklopivi

Po standardnim dimenzijama
Stilmat  vam nudi  i veliki asortiman svojih otirača izrađen po standardnim dimenzijama

Lepi i dugotrajni

Posebni i kvalietni
Stilmat gotovi otirači su: efikasni, funkcionalni, prilagodljivi prostoru, dugotrajni, kvalitetni, moderni, naglašavaju ulaze i daju do znanja da je to jedino ono pravo

Najviši kvalitet

Grancija kvaliteta od 1990
Svi profili zaštićeni su eloksažom, najsnažnija konstrukcija,  najizdržljivije povezivanje, najbolja završna obrada  i najpreciznija izrada

Provereni i dokazani

Na najfrekventnijim ulazima
Stilmat je internacionalni brend za otirače,  dominantan zbog svojih dokazanih prednosti i kvalieta