Stilmat aluminijumski otirači

Vas imidž počinje i završava se na ulazu. Da bi Vaš ulaz bio lepši, a unutrašnji prostor čistiji, Stilmat otirači se  izrađuju  prema Vašim potrebama i zahtevima svakog  objekta.  Služe da  stvore prvu pozitivnu impresiju, da “požele” dobrodošlicu, zadrže većinu nepoželjne nečistoće i vlage, zaštite unutrašnjost  i  smanje troškove dodatnog održavanja prostora. Veliki asortiman Stilmat otirača omogućava savršeno kvalitetna i profesionalna  rešenja za sve vrste ulaza.

Stilmat otirači su efikasni, funkcionalni, prilagodljivi prostoru, dugotrajni, kvalitetni, moderni, naglašavaju ulaze. Otirači se izrađuju od različitih materijala – aluminijum, guma, poliester, najlon, polipropilen i namenjeni su različitim uslovima eksploatacije. Naši kupci su rezidencijalni objekti, bolnice, aerodromi, tržni centri i drugi javni objekti. Najviši kvalitet izrade i elemenata se ogleda u tome da su svi profili  zaštićeni eloksažom, da je najsnažnija konstrukcija,  najizdržljivije povezivanje, najbolja završna obrada.

Prilikom odabira konkretnog modela otirača treba imati u vidu nekoliko parametara

Namena objekta – koliko je frekventan ulaz

Pozicija otirača – da li se otirač nalazi spolja ili unutar objekta.

Vrsta ulaza – da li je natkriven ulaz i da li postoji jedan ili više otirača u nizu i u zavisnosti od toga birati i ispunu otirača.

Prilikom odabira konkretnog modela otirača  treba imati u vidu  nekoliko parametara:

 • Namena objekta – koliko je frekventan ulaz
 • Koliko visok otirač je moguće postaviti, kao i tip ugradnje – ugradni ili nadgradni otirač

Ukoliko je nemoguće napraviti otirač iz jednog dela (kod velikih dimenzija i težina ili zahtevnih oblika) neophodno je pažljivo uklopiti delove otirača tako da se prolaznost ne odvija na spojevima.

 • Automatska vrata – spojevi ne treba da budu u sredini, jer se velika frekvencija prolaznosti odvija na obe strane ulaza. Glavna prolaznost ne treba da se odvija na spojevima otirača!

Vrata sa šarkama/klasična vrata – spojevi treba da budu sa obe strane vrata, jer se najčešće prolaznost odvija na središnjem delu ulaza. Glavna prolaznost ne treba da se odvija na spojevima otirača!

 • Pozicija otirača – da li se  otirač  nalazi spolja, da li je natkriven ulaz, ili unutra, i da li postoji jedan ili više otirača u nizu i u zavisnosti od toga birati i ispunu otirača.

Širina otirača bi trebala da pokrije širinu ulaza, a dužina ili pravac hodanja mora biti dovoljno veliki kako bi se obezbedio neophodan broj koraka na otiraču koji osigurava optimalno čišćenje. Pravilan odabir dimenzije i  kombinacija  ispune Stilmat  otirača omogućiće maksimalnu funkcionalnost otirača. Stilmat otirači se prave izuzetno precizno, i nije potrebno nikakvo umanjivanje ili uvećavanje dimenzija od strane poručioca.

 • Kod poručivanja Stilmat otirača sa ugradnim ramom, dostaviti dimenzije otvora.
 • Kod poručivanja Stilmat otirača sa nadgradnim ramom, dostaviti ukupnu željenu dimenziju (sa ramom).
 • Ukoliko postoji  bilo kakav ram, dostaviti samo unutrašnje  dimenzije tog rama.

 • Optimalno prilagođavanje/uklapanje. Da se otvor za otirač, ako se radi o ugradnom tipu otirača pripremi prema uputstvima za ugradni ram (pripremu otvora izvodi kupac, a naš ram može biti dostavljen i pre isporuke otirača, u toku pravljenja podloge poda).  A, ukoliko se radi o nadgradnom tipu Stilmat otirača da se obrati pažnja  na koju stranu se otvaraju vrata, kako otirač ne bi smetao  prilikom otvaranja istih.
 • Da podloga na koju se postavlja otirač mora biti ravna. Dubinska tolerancija je oko 2mm.
 • Otirač iz više delova: kod velikih ulaza, otirači sa profilima dužim od 300cm i/ili teški preko 45-50 kg moraju biti razdeljeni, u protivnom biće previše glomazni i teški za ugradnju i održavanje.
 • Odvodi (opciono): prilikom ugradnje ugaonih/ugradnih ramova u spoljašnjim zonama, moraju se obezbediti odvodi, kako bi voda oticala ili otvor otirača mora biti povezan sa odvodnim sistemom.
 • Ukoliko ne postoji otvor za otirač i nema ugradnog rama, može se obezbediti nadgradni ram.
 • Otirači za izrazito frekventne zone: za ulaze sa izrazito visokom frekvencijom prolaznika (aerodromi, supermarketi, trzni centri i sl.) preporučujemo naše “ekstremne” modele.
 • Specijalni oblici Stilmat otirača – možete nam poslati Vaše crteže ili nam prepustiti da napravimo šablon prema Vašem zahtevu. (Važno – ukoliko nam šaljete šablon, urolajte isti, nemojte ga presavijati. Gornja strana šablona i pravac kretanja moraju biti naglašeni. Ova informacija je veoma bitna za proizvodnju otirača tačnih dimenzija).

Korisnički servis Stilmat – sve na jednom mestu…  Nudimo našim kupcima usluge savetovanja, dostavu uzoraka, uzimanje mera, ugradnju, organizaciju transporta, kao i trajni servis naših proizvoda. Neke od usluga moraju biti posebno dogovorene i  ne ulaze u cenu proizvoda.

 • Visina Stilmat aluminijumskih otirača: 12mm do 30mm
 • Težina 1m2: od 14 do 30kg (u zavisnosti od visine profila i ispune)
 • Moguće dimenzije (prema zahtevu): max. širina: 6m, max. dužina: bilo koja
 • Temperaturni opseg: od – 25˚C do + 70˚C

 • Dozvoljeno opterećenje za pešački saobraćaj je bez ograničenja, a za kolica, viljuškare, automobile… molimo proverite tehničke podatke svakog pojedinačnog modela.
 • Pozicija na ulazu može biti: unutrašnja, natkrivene zone i spoljašnja
 • Način povezivanja: jaka fleksibilna PVC povezujuća traka, celom dužinom profila ili pocinkovana čelična sajla (nerđajuća) Ø3mm sa gumenim distancerima
 • Metalni elementi: čvrst, kompletno eloksiran aluminijum (izuzev modela Magnat)
 • Materijali ispuna: 100% poliamid specijalni superupijajući tekstil, sintetička guma, lux četkice/čistači
 • Podloga/zvučno izolacioni materijal: sintetička guma za zvučnu izolaciju ili vodootporna penasta traka (u zavisnosti od modela)
 • Konstrukcija: otvorena, sa velikim kapacitetom čišćenja, rolajuća ili zatvorena, čvrsta, nerolajuća
 • Ugradnja: u otvor u podu, visina rama i otirača napravljena tako da ne prelazi visinu podloge, ili postavljanje nadgradnog rama na podlogu uz sagledavanje postojeće situacije na ulazu
 • Sertifikati i odobrenja: ISO 9001 i ISO 14001
 • So
 • Sredstva za topljenje snega
 • Osnovne hemijske agense koji ne sadrže hlor
 • Za dozvoljeno opterećenje otirača (kolica, viljuškari, automobili…), molimo proverite tehničke podatke svakog pojedinačnog modela
 • Pravilno funkcionisanje otirača zavisi i od pravilnog postavljanja na ravnu i uglačanu podlogu. Dubinska tolerancija je oko 2mm. Neravna površina ispod otirača može rezultirati trajnim deformacijama profila konstrukcije

Pozovite nas da se konsultujemo ili obratite pažnju na naše savete. Ukoliko je nemoguće napraviti otirač iz jednog dela (kod velikih dimenzija i težina ili zahtevnih oblika) neophodno je pažljivo uklopiti delove otirača tako da se prolaznost ne odvija na spojevima.

 • Automatska vrata – spojevi ne treba da budu u sredini, jer se velika frekvencija prolaznosti odvija na obe strane ulaza. Glavna prolaznost ne treba da se odvija na spojevima otirača!
 • Vrata sa šarkama/klasična vrata – spojevi treba da budu sa obe strane vrata, jer se najčešće prolaznost odvija na središnjem delu ulaza. Glavna prolaznost ne treba da se odvija na spojevima otirača!

Stilmat otirači su dizajnirani tako da najveći deo nečistoća zapada kroz šupljine u otvor u podu. Neophodno je pravovremeno i redovno održavanje i čišćenje, kako bi se produžio vek trajanja otirača. Učestalost čišćenja i oprema, koja će se koristiti zavise od prirode i stepena prljanja.

ČIŠĆENJE: Urolajte otirač ili ga pomaknite i odložite na stranu. Prvo usisajte i očistite  otvor tj. podlogu na kojoj je stajao otirač. Sam otirač treba usisati, obrisati ili oprati pod visokim pritiskom (zatim odložiti kako bi se osušio). Otirač se može oprati i koristeći ekstraktore (specijalne mašine za čišćenje tepiha) i hemijske agense, koji ne oštećuju gumu i aluminijum. Potom vratiti otirač na mesto.

UČESTALOST  ČIŠĆENJA: preporučuje se minimum jednom nedeljno ili češće, u zavisnosti od godišnjeg doba, stepena zaprljanosti i frekventnosti posetilaca.

Izrađeno od čvrstog eloksiranog aluminijuma

Bolji izgled i dugotrajnost

Stilmat otirači

Stilmat  brend se ističe po najvišem kvalitetu izrade i korišćenih elemenata. Svi profili su zaštićeni eloksažom, najsnažnija konstrukcija, najizdržljivije povezivanje i najpreciznija izrada.

Najviši kvalitet završne obrade otirača

Garancija kvaliteta od 1990.

Kontrola kvaliteta

Proces proizvodnje prati konstantna kontrola kvaliteta, kojom su obuhvaćeni svi relevantni faktori, od uslova proizvodnje, rezultata testiranja u toku proizvodnje kao i kontrola sirovina.

Izrada unikatnih otirača sa logotipom kompanije

Veliki asortiman otirača

Logo otirači

Vaš logo koji se dodaje Stilmat otiraču može  biti na graviranim aluminijumskim pločama, izrađen od naše profilisane gume, izrađen od gume i led dioda.

Profesionalnost, brza izrada, isporuka i montaža

Profesionalno, brzo, jednostavno

Inovacije

Konstantno inoviranje u okviru proizvodnog programa omogućilo nam je da pod imenom Stilmat na jedinstven način objedinimo funkcionalne i estetske kvalitete.